Följ MC-Traveller på FacebookPå SvenskaIn English
Mc-Traveller | Mc resor, Mc resa, Motorcykelresor, Motorcykelresa, Route 66, Highway 1

Highway 1En sann måste-resa för dig som gillar att åka motorcykel! Denna mc resa tar oss ut på den legendariska California Highway 1, ofta ansedd som världens mest spektakulära kustväg. Vi kommer att köra både i bergen och längs med Kaliforniens kust. Vidare kör vi till mytomspunna Death Valley och Yosemite National Park. Andra upplevelser inkluderar vackra Lake Tahoe och Redwood Empire. Vi börjar och avslutar vårt äventyr i San Francisco.

Vi är aldrig mer än 15 motorcyklar per resa!

Resorna görs alltid med svenska guider!
Vad ingår:
- Motorcykel (fria mil) och alltid av senaste årsmodell
- Bensin
- Hotell
- Inträden till alla muséer och nationalparker
- Välkomst- och avskedsmiddag
- Film och foton från er resa
- T-shirt
- Erfarna svenska guider
- Försäkring*

Vad ingår inte:
- Flygbiljett (men vi hjälper gärna er att boka. Pris fr. 6 000kr.)
- Mat och dryck (förutom välkomst- och avslutningsmiddag)


Datum & Priser
Läs mer under Datum & Priser

Resplan
Dag 1 - Flyg till San Francisco, transfer till hotellet, välkomstmiddag (vi träffas i receptionen kl 17:45!)

Dag 2 - Vi hämtar våra motorcyklar hos Harley Davidson. Vi börjar äventyret… över Golden Gate bron, där vi givetvis stannar för vårt första fotostopp. Vi fortsätter mot Bodega Bay, mer känt från Hitchcock's film, Fåglarna… innan vi avslutar dagen i Fort Bragg.

Dag 3 - Idag kommer vi att känna oss riktigt små… vi kommer att köra Avenue of the Giants och dess mäktiga Redwood träd… Vid Rio Dell, tar vi vägen österut genom Six Rivers National Forest med körning uppför och utför samt en del hårnålar... Dagen avslutas i den välbevarade fd. guldgrävarstaden Weaverville.

Dag 4 - Efter frukost kör vi genom Trinity Alps och ut mot kusten igen. Körningen längs med Trinity-floden är otroligt vacker och man ser den klara forsande floden längs med vägen… Om gårdagen var klättring upp/nerför med hårnålar, så har vi idag massor av stora svepande kurvor. Vi fortsätter vidare norrut mot Crescent City innan vi börjar ”klättringen” upp på Kalmath Mountains på vägen in i delstaten Oregon. Vi stannar i Grants Pass för natten.

Dag 5 - Vi tar oss tillbaka till Kalifornien och mot Cascade Range, där vi finner Mount Shasta, en majestätisk vulkan som ligger vackert vid Weed, där vi även stannar för lunch. Vi fortsätter genom Shasta National Forest, innan vi kommer fram till Trinity Lake. Nästa stopp blir vid Whiskey Lake innan dagen avslutas i Anderson.

Dag 6 - Vi fortsätter söderut mot guldgrävarstaden Sierraville. Sedan börjar stigningen... vi kör längs med Kalifornien’s och Nevada’s mest prisbelönta plats, Lake Tahoe. Om andan faller på, så finns det ett antal kasinos… Vi äter lunch i Truckee innan vi anländer South Lake Tahoe tidig eftermiddag.

Dag 7 - Om nu inte hela reskassan är förlorad…, fortsätter vi mot den rustika orten Markleeville som ligger i Alpine County, Kaliforniens högsta men minst befolkade län. Vi fortsätter västerut genom bergspassen och vidare söderut genom de forna guldfälten till orten Columbia. I Columbia har man fortfarande bevarat delar av staden i gammal stil, t.o.m. delar av ortsbefolkning har heller inte ändrat klädstilen sedan 1850-talet... En av resans största upplevelser är Yosemite National Park som vi givetvis kör igenom.

Dag 8 - Idag går rutten till Glennville för lunch, och sedan vidare genom Sequoia National Park, genom ökenlandskap tills vi kommer till Ridgecrest. För er som vill, kör vi sedan upp till Death Valley för ett kortare stopp.

Dag 9 - Dagen tar oss söderut mot genom San Joaquin Valley mot Taft och dess historiska, men även idag aktiva, oljefält. En mycket trevlig körsträcka väntar oss över bergen i Los Padres National Forest ner till Ojai. Vi fortsätter sedan längs med Santa Inez Mountains till Santa Barbara.

Dag 10 - Idag är vi åter på Highway 1 och dagen är fylld av spektakulära vyer. Vi skall till Danmark, eller i alla fall så nära Danmark man kan komma, förutom själva Danmark… vi stannar till i Solvang… Efter det kör vi vidare mot Cambria för lunch och sedan vidare på Highway 1. Det kommer att bli ett antal fotostopp… på eftermiddagen passerar vi legendariska Big Sur. Innan dagen är till enda, har vi passerat Carmel, även känt som orten där Clint Eastwood varit borgmästare. Vi avslutar dagen i Monterey.

Dag 11 - Sista dagen på resan! Vi fortsätter på California 1 hela vägen tillbaka till San Francisco där vi lämnar tillbaka våra motorcyklar till Harley Davidson affären. Det finns tid att göra lite shopping om man nu vill göra det! Dagen avslutas med en gemensam middag där vi minns tillbaka på dessa härliga dagar och den fantastiska körningen vi upplevt!

Dag 12 - Dags för hemfärd... Vi ordnar gärna så att ni kan stanna ytterligare en dag eller två och bättre uppleva San Francisco. Staden är enligt oss en av USAs mest trevliga städer med en riktig city-kärna. Att göra i San Francisco är ex. Alcatraz, Union Square, China Town och klassiska Fisherman's Wharf...

*Försäkring
En trafik-, stöld-, och skadegörelseförsäkring ingår i alla hyror. På plats kan man teckna ytterligare försäkring till en extra kostnad. Fullständiga försäkringsvillkor fås på plats. KONTROLLERA att er reseförsäkring/sjukvårdförsäkring täcker motorcykelkörning!